Петев възкреси „Омония“ (Никозия)

Българският треньор Ивайло Петев възкреси "Омония". Откакто родният специалист е начело на отбора, тимът записа 7 победи, реми и само 1 загуба. Последният успех бе в дербито срещу "Анортозис". В битката "Омония" изоставаше в резултата до 85-ата минута, но с два гола на Мат Дербишър трите точки грабнаха играчите на Петев.

Отборът от Никозия си гарантира участие за шампионатните плейофи, в които мерят сили първите 6 тима. Това бе и поставената цел от ръководството пред Петев преди месец и половина, когато пое „Омония“. Тогава тимът имаше 19 точки от 14 изиграни срещи, но възкръсна и спечели още 22 в едва 9 двубоя.

Проклятие изглежда е застигнало обаче вратарите в тима от Никозия. По време на срещата с "Анортозис" се контузи петият страж - Джон Албуг, привлечен преди дни. Той пострада в дебюта си и бе заменен в 33-ата минута от 20-годишният Андрес Кристодулу, юноша на "Омония". Преди Албуг последователно се контузиха Пийт Фелтчусен, Константинос Панау и Николай Михайлов. Младокът Кристодулу влизаше на пожар във всеки един от случаите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят