Петев не дочака оферта от "Астана"

Dinamo's head coach Ivaylo Petev looks on during the UEFA Champions League football match between GNK Dinamo Zagreb and Sevilla at the Maksimir stadium in Zagreb on October 18, 2016. / AFP PHOTO / STR

Ивайло Петев, бившият селекционер на България, е новият треньор на „Омония“ (Никозия). Новината бе обявена в Кипър в сряда по обяд, когато двете страни официално си стиснаха ръцете. Договорът на специалиста е до края на сезона с опция за удължаване за още година.

По този начин българският специалист не дочака оферта от „Астана“. Докато Петев, работил за последно в „Динамо“ (Загреб), преговаряше в Никозия, в Казахстан местното издание Vesti.kz го нареди сред основните варианти за заместник на Станимир Стоилов.

Конкуренти на 42-годишния роден спец според изданието му бяха Фран Ескриба, бивш треньор на „Виляреал“, също и работилият в „Локомотив“ (Москва) Леонид Кучук, Олег Кононов, водил „Ахмат“ и „Краснодар“ и Владимир Вайс, бивш селекционер на Словакия и настоящ на Грузия.

Вместо това Петев ще има задачата да върне блясъка на „детелините“. В класирането „Омония“ е на 8-ма позиция и е застрашен да остане извън челната шестица, бореща се за място в евротурнирите. В Никозаия Петев ще работи с футболисти като Мат Дарбишър и Джонатан Бентеке, играли за кратко във Висшата лига на Англия.

Самият Петев има опит в местния елит, където бе треньор на АЕЛ през сезон 2013-2014-а. Наставникът дори бе близо до титлата, но драма в последния кръг остави тима му на втората позиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят