Петима влизат в затвора за отвличане и изнасилване на проститутка от "Алеята на любовта"

Апелативният съд в Пловдив увеличи с по 4 месеца присъдите на петима мъже от региона, които отвлекли, блудствали и изнасилили проститутка от прочутата "Алея на любовта" край Централна жп гара на булевард "Христо Ботев" в града под тепетата на 11 януари 2015 година. Единият от насилниците ще излежава присъда от 1 година и 10 месеца лишаване от свобода, а останалите четирима са осъдени на по година и половина. Петимата са признати за виновни от апелативните магистрати за това, че отвлекли и завели проститутката в землищата на селата Оризаре и Златитрап, където я накарали да им прави орална любов.

На въпросната дата 11 януари 2015 г. жрицата отишла на обичайното си работно място на "Алеята на любовта" край Стоматологичния факултет на Медицинския университет, където около 18.30 часа пред нея спрял лек автомобил, в който бил единият от петимата осъдени. Мъжът свалил стъклото на колата и попитал колко струват услугите й, а труженичката отговорила, че за орален секс взема по 50 лв., а за традиционен – по 20 лв. Тогава той я накарал да влезе в колата и да седне по средата на задната седалка. Разбрал се с нея да се скрият в неосветена градинка до Транспортна болница, но като отишли там, от двете страни на жената седнали други двама мъже. Жрицата се развикала, но била заплашена с нож от единия, който й казал, че ще прави всичко, което й каже.

Колата потеглила към град Раковски, а в движение двамата мъже на задната седалка принудили проститутката да ги обслужва. Малко по-късно стигнали в землището на Оризаре, в близост до коритото на Марица. Там тримата накарали жената да се съблече чисто гола, заплашвайки я, че ако откаже, ще я хвърлят в реката. После я принудили да легне и да прави секс с тях. След това единият от похитителите се обадил по телефона на свой приятел, който малко по-късно пристигнал с още един мъж. Двамата също се включили в масовото изнасилване, а междувременно първите насилници си тръгнали. След известно време останалите трима мъже натоварили жрицата на колата си и я завели в Златитрап. Там към тях се присъединил още един мъж. Той обаче видял, че тя плаче и се моли да я върнат в Пловдив и се скарал с тримата насилници. Тогава двама от тях слезли от колата и си тръгнали, а третият останал и наредил на приятеля си да се качва и непременно да се възползва от услугите на труженичката. Откарал ги в землището на селото и там се наложило двамата да имитират сексуален акт. Това обаче не задоволило шофьора и той решил отново да се възползва от жената. В крайна сметка двамата мъже върнали проститутката в Пловдив. Оставили я в горичката преди Шекер махала и си тръгнали, а единият от съжаление й подхвърлил 20 лв. Когато тя се прибрала вкъщи, се обадила на тел. 112 и на отзовалите се полицаи разказала за случилото се.

По време на разследването на жената била направена съдебно-медицинска експертиза, която установила следи от насилие. Няколко месеца по-късно тя била освидетелствана повторно, тъй като в резултат на многократните изнасилвания забременяла и направила аборт. Съдебно-психиатрична експертиза пък доказала, че няма психични заболявания. По време на процеса жрицата разказала в съдебната зала, че получила 1000 лева обезщетение от единия насилник, а другите също внесли 7200 лева общо по сметката й. Магистратите приели, че жената се е съгласила доброволно да отиде само до градинката до Транспортна болница, а оттам нататък е била заплашвана и насилвана, въпреки нежеланието й.

Наложената от Пловдивския апелативен съд присъда на петимата нерези, които разследването доказало, че са извършили отвличането и изнасилването под влияние на солидни количества алкохол, подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд (ВКС) в 15-дневен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право