Петима души са ранени след челна катастрофа на входа на Златоград

Снимка: Архив

Няма опасност за живота на пострадалите

Петима души са ранени при катастрофа на входа на Златоград, съобщават от ОДМВР – Смолян.

Катастрофата е станала около 20:30 часа снощи (21 ноември) на път ІІІ-867 по пътя с. Бенковски – гр. Златоград. Преди влизане в града лек автомобил „Сеат Ибиза“ с кърджалийска регистрация, управляван от 53-годишна с инициали И.К. (гражданка на Руска федерация, постоянно пребиваваща в Република България), при движение с несъобразена скорост спрямо релефа и състоянието на пътя, навлиза в лента за насрещно движение и се удря в насрещно движещия лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от лице с инициали Х.Б. на 52 години от Златоград.

Ранена е 53-годишната руска гражданка, която е получила контузия на таза, без опасност за живота, освободена за домашно лечение. От лекия автомобил „Фолксваген Пасат“ са ранени водачът, който е с контузия на гръден кош, без опасност за живота, 38-годишна жена от с. Долен, общ. Златоград, която е получила контузия на черепа, без опасност за живота, 41-годишна жена от с. Бенковски, общ. Кирково, която е със счупена гръдна кост, без опасност за живота, настанена за лечение в МБАЛ - Златоград и 42-годишна жена от с. Бенковски, общ. Кирково с повърхностна рана на долна челюст, без опасност за живота.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ - Златоград. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България