Петима заловени с наркотици за ден в Пловдив

Снимка: Архив

Петима души са заловени с наркотици само за един ден в Пловдив при полицейски проверки в понеделник. Около 11.30 часа екип на Второ РУ спрял в квартал "Прослав" лек автомобил "Опел", с който се придвижвали двама пловдивчани, на 26 и 27 години.

При претърсване в колата били намерени 3 пакетчета със съмнително съдържание. Последвали процесуални и следствени действия на адреса на 26-годишния шофьор, където били открити плик със суха листна маса и гриндер, а експертна справка показала, че иззетите вещества са марихуана с общо тегло 7.6 грама и 0.975 грама екстази. С полицейска заповед двамата мъже са задържани за едно денонощие.

Същия ден в ареста на Трето РУ на МВР-Пловдив попаднали 19-годишно момиче от града под тепетата, което носело в себе си 0.306 грама марихуана, и 25-годишен от Кърджали, от чиято квартира са иззети 11.6 грама амфетамин, 0.234 грама екстази и 2 електронни везни. Служители на Четвърто РУ пък спипали на ул. "Родопи" 31-годишен пловдивчанин с 0.373 грама марихуана. Срещу извършителите са започнати полицейски производства, уведомена е и прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право