Петима от задържаните в Куклен 7 роми остават в ареста за 72 часа

Петима от задържаните за късно в неделя в Куклен седем роми остават в ареста за 72 часа, съобщиха от От Районна прокуратура – Пловдив. Те бяха арестувани, след като като изпотрошиха с камъни предното и задното стъкло на полицейски автомобил, изпратен на мястото по сигнал за пиянска свада.

Като обвиняеми бяха привлечени: 40-годишна жена - за хулиганство с изключителен цинизъм; 22-годишен мъж - за хулиганство, за нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения и за унищожаване на предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОДна МВР – Пловдив; 25-годишен мъж - за хулиганство и унищожаване на предно обзорно стъкло на патрулен автомобил; 16-годишно момче - за хулиганство и унищожаване на задно обзорно стъкло на патрулен автомобил; и 21-годишен мъж - за нанасяне на лека телесна повреда на втори полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения. В рамките на 72-часовото задържане ща се преценява за внасяне на искане за мярка „задържане под стража” в съда.

Разправията в неделя започна, след като семейство от Пловдив направило забележка на група празнуващи роми да намалят силната музика. Пияните цигани нахлули в дома на семейството, свидетели се обадили на телефон 112 и когато патрулката пристигнала, ромите започнали да я обстрелват с камъни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България