Петима пострадали след зверска катастрофа край Търново, един остава в болница

Петима души са пострадалите при тежката катастрофа в сряда вечерта между товарен бус и автобус на пътя между Велико Търново и Габрово, до разклона за град Дебелец. Състоянието на пострадалите е стабилно. Това съобщиха от Спешно отделение на великотърновската болница.

Всички ранени са без опасност живота, един от тях е настанен в Неврохирургичното отделение, а четирима вече са освободени за домашно лечение. Пътният инцидент е станал около 16 часа на 15 февруари. По първоначална информация автобусът, в който пътували 12 човека, сред които и деца, излизал от кръстовище, когато се ударил в движещия се в посока Велико Търново товарен бус. Пострадали са двамата шофьори и трима от пътниците в автобуса.

„Приетият за болнично лечение е с комоцио. От освободените четирима пациенти, единият е с фрактура на две ребра, другия има локсация на малкия пръст, а останалите са с повърхностни рани.

Пострадалите, които пътували в автобуса от Габрово към Велико Търново разказват, че шофьорът не спрял на знак „Стоп“ и това е предизвикало сблъска с товарния бус.

„Просто се завъртях и видях как вратите се отварят, момчето хвръкна през вратата и аз след него", сподели Красимир Димитров.

Шофьорът на автобуса обаче е категоричен, че е спрял на стопа, за да се огледа, но не е видял идващия бус, който по думите му не спазил ограничението от 60 километра и се движил с изключително висока скорост. „Огледах се, обаче не го видях и потеглих. Така на средата на шосето се ударихме", твърди водачът на автобуса.

Причините за инцидента все още се изясняват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България