Петима убити и 8 ранени след стрелба в центъра на мексиканската столица

Снимка: Архив

Пет души бяха убити и 8 ранени при стрелба на прочутия площад "Гарибалди" в центъра на мексиканската столица снощи, предаде Франс прес, позовавайки се на най-новите данни на местните власти. Вчера бе съобщено за четирима убити и девет ранени, сред които един чужденец.

"В резултат на нападението са починали пет души - трима мъже на място и две жени в болницата", се посочва в комюнике на столичната прокуратура.

Нападението било извършено от петима мъже, облечени като музиканти мариачи, към 22.00 часа местно време /03.00 часа по Гринуич в събота/. Нападателите избягали с мотоциклети през съседните улици.

Според първоначалните елементи от разследването, двама от убитите, мъже на 36 и 46 години, били известни на полицията за кражби и наркотрафик.

Площад "Гарибалди" е една от най-големите туристически атракции в града, с много барове, ресторанти и музиканти мариачи. Снощи районът бил особено оживен заради честванията на Деня на независимостта, националния празник на страната, който се отбелязва на 15 и 16 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка