Петиция в САЩ: Кристо да създаде оградата с Мексико

500 души вече са се включили в призив към новоизбрания американски президент Доналд Тръмп

Невероятна петиция набира подписи в специализирания сайт “Чейндж”. Малко повече от 500 души вече са се включили в призив към новоизбрания американски президент Доналд Тръмп да възложи на Кристо да създаде нова версия на своята “Бягаща ограда” по границата между Съединените щати и Мексико, съобщава арт сайтът “Площад Славейков”.

В петицията се посочва, че първият проект на концептуалния художник в Сонома е завършен през 1976-а с огромен успех. Макар и само 24,5 мили тогава (39,4 км), в пълна дължина днес той би могъл да трансформира расистка идея в публично арт събитие, както и да помогне за цели се подобряването на образа на САЩ като културен визионер.

Кристо и Жан-Клод завършват своята “Бягаща ограда” на 10 септември 1976 г. Тя е премахната без видими следи 14 дни по-късно - животът на инсталацията е точно колкото и “Плаващите кейове” от миналата година.

Разположена на хълмовете на Сонома в Северна Калифорния, оградата се състои от 2050 панела от бял найлон, окачени върху стоманени кабели чрез 350 хиляди кукички. Кабелите пък са опънати върху 2050 стоманени стълба, забити в земята.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка