Петков и Десподов не се сдобриха

Георги Петков и Кирил Десподов не се сдобриха, въпреки че бяха привикани на разпит в БФС. Националите изложиха своите тези пред Дисциплинарната комисия, която на свой ред взе соломоновско решение – еднакви глоби за играчите на „Славия“ и ЦСКА. Двамата бяха санкционирани с по 2000 лева, но няма да им бъдат спирани правата. Петков и Десподов влязоха в спор след мача в неделя, спечелен от „белите“ с 1:0. Тогава нападателят обвини 42-годишния вратар, че е призовал съотборника си Александър Александров да счупи краката на футболиста на „червените“. На свой ред Петков отхвърли обвиненията и нарече съперника лъжец.

“Всеки имаше своите твърдения, те обаче не бяха доказани напълно и от двете страни – обясни Юри Кучев, председател на ДК. - Фактите обаче ни мотивираха да вземем това решение. Считаме, че двама национални състезатели не е редно да имат подобни отношения.“

Кучев допълни, че докато са били гледани записите, а Петков и Десподов не са се сдобрили.

В същото време санкция отнесе и Нестор Ел Маестро, треньорът на ЦСКА. Причина за наказанието е навлизане на терена по време на мача с „Лудогорец“ (1:1) в четвъртък. Това ще коства мястото на резервната скамейка на специалиста в предстоящата среща с „Верея“ в Стара Загора. Столичният клуб получи последно предупреждение за санкция заради невъздържаното поведение на своите привърженици след последния съдийски сигнал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ