Петокласник с приз от "Полицай на годината"

Петокласникът Златомир Захариев от град Велики Преслав получи специална награда за граждански принос към работата на полицията в годишното издание "Полицай на годината". На тържествена церемония в четвъртък в столицата 10-годишното момче взе отличието за проявена съобразителност, наблюдателност и детективски способности, помогнали му за разкриване на кражбата на велосипед на негова приятелка. Наградата му беше връчена от зам.-главния секретар на МВР гл.комисар Георги Арабаджиев.p1150304

Както "Труд" писа, в края на юни в полицейското управление във Велики Преслав родителите на момиче съобщили, че е откраднато колелото му. То било паркирано пред входа на жилището им. През октомври колелото било намерено и върнато на собственичката му, благодарение на Злати. Наблюдателният ученик разпознал червения велосипед на своята приятелка по цвета на рамката, докато въртял педалите с приятели в града. Последвал момичето, което го карало и видял къде живее. Докато следвал девойката Злати претърпял авария - счупил ос, но продължил пеш. После съобщил в полицията адреса. Униформените веднага извършили проверка.

Така изяснили, че колелото е сменило няколко собственика за два месеца. Било е открадното и после потрошено е изхвърлено под един мост в града. Клошар го намерил и го продал за 5 лева на родителите на момичето, което Злати проследил. Те му сменили седалката и ремонтирали счупените части.

Злати не случайно е толкова добър криминалист - той е син на полицай, учи в СУ "Панайот Волов" в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България