Петокласници от Поморие завършиха успешно двугодишното обучение по превантивната програма „Детско полицейско управление”

Снимка: Архив

78 петокласници от училище „Иван Вазов” – Поморие завършиха успешно двугодишното обучение по превантивната програма „Детско полицейско управление”, стартирала в крайморския град в средата на месец май 2016 година.

Малчуганите получиха дипломите си сред екзотичното разнообразие на зоокомплекса в бургаския квартал „Черно море”, където разгледаха редки породи животни, подкрепиха се с лакомства и си пожелаха много здраве и успехи. Учениците в две поредни учебни години, ръководени от полицейски инспектор Георги Димитров от Районно управление – Поморие изучаваха правилата за движение по пътищата, участваха в акции на пожарникари и спасители, получаваха знания за оказване на първа помощ и умения за събиране на веществени доказателства.

Преди броени седмици младите полицаи посетиха Летищен комплекс – Бургас, където началник група „Летищна сигурност” Иван Недялков и служителите от „Гранична полиция” и „Граничен контрол” разказаха повече за паспортните проверки и контрола на багажи. Малчуганите имаха възможността да се снимат и докоснат до истински самолет, но най-голям интерес предизвика специализираното служебно куче Нерон, което освен отлично изпълнение на подадените команди, демонстрира и безпогрешни умения за откриване на взривно вещество.

Припомняме, че двугодишното обучение по превантивната програма „Детско полицейско управление” имаше за основна цел под формата на игри и забавления учениците да бъдат теоретично и практически подготвени за справяне в трудни ситуации и за опазване на своя живот и този на приятелите си. За постигането на тези цели помагаше работата с експерти от „Охранителна”, „Пътна” и „Криминална полиция”, психолози от МВР, специалисти от БЧК и духовни лица. На територията на Община Поморие програмата се осъществяваше в партньорство с крайморската община и Местната комисия за борба с противообществените прояви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България