Петокласници от СУ "Патриарх Евтимий" дариха събраните пари от благотворителна изложба за спортна екипировка на Лиляна Георгиева

Ученици от пети и шести клас на СУ "Свети Патриарх Евтимий" в Пловдив дариха над 240 лв. на Лиляна Георгиева от Дома за деца, лишени от родителски грижи "Княгиня Мария-Луиза", за закупуване на подходяща спортна екипировка. 16-годишната Лили от Първомай, известна като Детето чудо на българската лека атлетика, бе видимо трогната и просълзена от жеста на малчуганите, които събрали парите от благотворителна изложба в Регионална народна библиотека "Иван Вазов" в Пловдив.

Тя била организирана по проект "Цветни надежди", като под ръководството на своята преподавателка по изобрателно изкуство Елица Гигова учениците от СУ "Свети Патриарх Евтимий" изработили стенни часовници и различни сувенири, които след това продали на благотворителната изложба-базар. Лиляна Георгиева учи в спортното училище "Васил Левски" в Пловдив и се състезава за "Тракия". Под ръководството на треньорката Радмила Станкович в момента Лили се готви за участие в световното първенство за юноши и девойки от 12 до 16 юли в Кения. Роденото в Първомай крехко момиче има в актива си над 20 титли от републикански първенства и турнири в бяганията на 800, 1500 и 3000 метра и подобрени 13 национални и 6 балкански рекорда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони