Петокласничка отива на състезание във Виена

Валерия от Добрич създава икони, за да сбъдне своя мечта в художествената гимнастика

приятели, помагайте - лого

Вестник „Труд” започна съвместна рубика с платформата „Приятели, помагайте”. Всяка седмица ще представяме зов за помощ, получен от нейните координатори и ще показваме какво е свършено благодарение на доброволци и дарители.

Платформата ”Приятели, помагайте” осъществи нова дарителска кауза в подкрепа на 11-годишно момиче, нуждаещо се от средства, за да сбъдне своята мечта. Валерия е ученичка в пети клас в Добрич. Занимава се с художествена гимнастика от една година и вече има няколко постижения зад гърба си – пет златни и един сребърен медал. През месец май й предстои състезание във Виена, като за участието й са необходими около 600 лева. Талантливото момиче решава да събере средствата чрез своето хоби – създава икони с техника за декoриране декупаж и ги продава на желаещите да помогнат.

Преди месец Валерия изпраща видеопослание до „Приятели, помагайте”, в което не моли за пари, а предлага своите произведения за продан. Търси помощ от екипа на платформата, която да популяризира творбите й чрез социалните мрежи. С трепет в гласа си и с много вълнение Валерия разказва за страстта си към художествената гимнастика и за предстоящите си цели. „Гордея се с постиженията си до този момент. Предстои ми състезание във Виена, затова искам с помощта на хобито си да събера паричките. Въпреки трудния живот, мама и тате не ме лишават, просто искам да им помогна”, казва в емоционалното си послание малката гимнастичка.

Още преди клипът да бъде публикуван в социалната мрежа, малката Валерия започва да продава иконите си и сама успява да събере половината от необходимите средства.

Оставащите 300 лева се надява да получи с помощта на добри хора, свързали се с екипа на "Приятели, помагайте".

Целта на основателя на платформата Лео Кадели обаче е да съберат допълнително други 200 лева, които да послужат за джобни на малката Валерия. „Нали все пак на нашите деца даваме джобни, като ги изпращаме някъде”, каза пред „Труд” Лео.

За отрицателно време с помощта на платформата произведенията й набират популярност и заваляват поръчки за творбите й от цялата страна. Иконите й достигат дори до чужбина, желаещи да се сдобият с тях има от Англия, Германия и Испания.

Каузата за малката Валерия става популярна и чрез ефира на „Шоуто на Слави”. Лео Кадели, който беше гост в рубриката „Достойни за уважение”, благодари на вестник „Труд” за партньорството и подари една от иконите на водещия Слави Трифонов.

Крайният резултат от каузата е налице - с помощта на „Приятели, помагайте” Валерия успява да продаде над 150 икони и да събере повече от необходимите средства за състезанието. „Благодаря на тези, които ми помогнаха, много съм щастлива, че ще мога да отида във Виена да се състезавам”, казва тя.

Лео пожелава успех на малката Валерия в бъдещите й начинания и призовава хората да не спират да купуват иконите й: „Всеки желаещ може да помогне на талантливото момиче, за да продължи да осъществява мечтите си”.

Нова мисия

Помощ за млад мъж,

изгубил част от зрението си

Следващата дарителска мисия на „Приятели, помагайте” е в помощ на Любомир от Свищов, бивш таксиметров шофьор, който губи процент от зрението си.

Обръща се към платформата, тъй като има нужда от пералня.

„Приятели, помагайте” даряват освен необходимия уред, обувки, дрехи и други необходими неща. Поемат и разходите за преглед на Любомир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България