Петокласничка падна от 9 метра във водопад Сучурум над Карлово, спасиха я двама младежи

Двама младежи спасиха от удавяне петокласничка, завлечена от бурни мътни води над водопада Сучурум над Карлово. Действията им са били животоспасяващи, съобщи пред БНР кметът на града Емил Кабаиванов. Полицаи са изнесли на гръб други две деца на 11 години, които заедно с момиченцето се разхождали по опасна пътека в Балкана.

Децата тръгват по пътеката към водопада в неделя около обяд и километър, след като подминават водната каскада придошли води на Стара река завличат едно от тях.

"Детето пада от много голяма височина, някъде около 9 метра във водопада Сучурум. За щастие там се се оказват двама младежи от Карлово, които се хвърлят, вадят момичето, оказват му първа помощ, идва линейката и осъществява по-нататъшна реанимация. Случаят е бил с реална опасност за живота на момичето", казва Емил Кабаиванов.

След първите спасителни действия и последвалата намеса на медицински екип от Спешна помощ, спасители и полицаи, детето е в стабилно състояние в момента, а другите две се възстановяват от преживения стрес. С тях е разговарял психолог, разказа още карловският кмет. Общината ще награди младежите, спасили петокласничката, и полицаите.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България