Пето дерби за Сватбата

БФС назначи Ивайло Стоянов за главен съдия на мача между ЦСКА и "Левски". Вечното дерби е в събота на националния стадион от 17 часа. Мача на мачовете в България е под №5 за рефера, известен с прякора Сватбата след участие тв риалити за бъдещи съпрузи.

Стоянов ръководи един от миналогодишните сблъсъци. Тогава „Левски“ постигна победа с 2:0 над ЦСКА в първия полуфинален мач за Купата на страната. В последствие „червените“ бяха елиминирани след 2:2 в реванша.

Последното дерби, което Ивайло Стоянов ръководи в първенството се игра на 15 октомври 2016-а. То завърши наравно 1:1. В миналото реферът е свирил още два двубоя, като и в двата случая краен победител е ЦСКА - с 3:0 и 3:1.

През настоящия сезон Ивайло Стоянов е бил главен на 6 срещи. С толкова е и Станислав Тодоров, като двамата са свирили най-много мачове в Първа лига до сега. В тях Сватбата е вдигнал 26 жълти и 3 червени картона. Любопитното е, че играчите, които е изгонил са в един мач - този между "Витоша" и "Дунав", завършил 2:1. Реферът е отсъдил и 3 дузпи към момента – по една за „Витоша“, „Етър“ и „Лудогорец“.

Все още не е водил мач на "Левски" този сезон, но е бил главен на двубоя на ЦСКА срещу "Верея" (4:0).

Снимка: СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ