Петър Курумбашев: Вместо да се подготвя за местния вот, БСП ще избира председател

Европа не отива "на кукуво лято", имаме голяма избирателна активност, има протестен вот, но не е голям, проевропейските избиратели имат мнозинство в избора на нов Европарламент. Това коментира Петър Курумбашев - депутат от БСП от предишния мандат на ЕП, по БТВ.

Според него България също не отива "на кукуво лято", но показа на политиците нещо с ниската избирателна активност. "Българите не са се припознали в нито една политическа партия", смята Курумбашев.

Той сподели, че се е учудил, че са му предложили в евролистата 9-то място, след като е получавал преди това похвали. "След като си чувал само добри оценки за своята работа и изведнъж от четвърто място ти предлагат девето, се питаш "Къде сбъркахме?". Отговорът предстои да се чуе", добави той.

Въпреки ситуацията с евродепутатската листа Курумбашев твърди, че не изпитва желание за реванш и не мисли, че това е нещо, което би могло да бъде градивно. "По-скоро бих искал да кажа, че пропуснахме и в тази кампания да проведем разговора за Европа. Второто нещо, което бих искал да кажа е, че пропуснахме да си поговорим за по-обикновените хора", заяви той.

Курумбашев коментира и БСП и оставката на лидера й: "БСП трябва да се занимава със себе си, но вместо да се подготвя за местния вот, ще избира председател".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика