Петър Стоянов похвали Румен Радев: Българската политика има нужда от такива хора

 

Румен Радев няма политически опит, което е неговият голям плюс. Може обаче да се превърне и в минус. Това заяви Петър Стоянов, президент на България в периода 1997-2002 г., по БТВ. Относно коментарите за проруската ориентация на новия президент, Стоянов изрази увереност, че Румен Радев  ще бъде напълно лоялен към НАТО.

"Ген. Радев многократно заяви, че е възпитаник на американско военно училище, натовски генерал. Кому е нужно тогава да му слагаме етикет, че е прокремълски настроен", каза Петър Стоянов и подчерта, че евроатлантическата общност у нас трябва да даде увереност на Радев и да го подкрепи, а не "да му лепят етикети и зорлем да го вкарват в една писта, която вреди на България".

Стоянов разказа, че се е чул с Радев една седмица след изборите и го е поздравил за победата: "Стори ми се един разумен, сериозен човек, който би приел съвети, но човек, който може да взема решения. Българската политика има нужда от такива хора с характер", категоричен бе Петър Стоянов.

Според него настоящият държавен глава Росен Плевнелиев, чийто мандат изтича, не е допуснал съществени грешки. "Всеки има такива, но неговият мандат беше успешен", смята Стоянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика