Пет екипа гасиха пожар в цех за пелети край Сливен

Пет екипа със специализирани автомобили гасиха пожар в производствен цех за пелети в индустриалната зона на Сливен, съобщиха от полицията.

Сигнал за огненото бедствие е получен в 4 часа на 23 януари. Към 7,30 ч. пламъците са били потушени. Спасени са 5 сгради, товарен автомобил, мотокар, 10 струга, апаратура и други машини, голяма част от продукцията. На място е оставен пожарен екип на дежурство. Причините за инцидента се изясняват. Предполага се, че техническа неизправност е предизвикала пожара.

На същата дата в 10,54 ч. е получен сигнал за голям пожар в овощна градина и сухи треви в района на Сливенските минерални бани. Произшествието е ликвидирано в 12,55 часа. Въпреки незабавната намеса на пожарникарите, огънят е унищожил 20 декара дръвчета. Спасени са 60 дка от овощните насаждения.

За денонощието на 23 януари екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението" се реагирали още на 10 сигнала. В Нова Загора и Твърдица са гасили три пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци. В Сливен са гасили 6 пожара. Огнеборците са били извикани за пореден път от Центъра за спешна медицинска помощ, за да пренесат болна жена от жилището й до линейката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони