Пет квартала в София останаха без парно

Отново е прекъснато топлоподаването към „Красно село“, „Гоце Делчев“, „Стрелбище“ и част от „Борово“

Хиляди домакинства в София отново са без парно и топла вода заради две аварии.

Поради пробив на главен топлопровод е прекъснато топлоподаването към кварталите „Красно село“, „Гоце Делчев“, „Стрелбище“ и към част от кв. „Борово“ между ул. „Ястребец“, ул. „Солун“, ул. „Борово“ и ул. „Пирински проход“, съобщиха от Топлофикация София ЕАД. В жк Мотописта топлоподаването е спряно на адресите между бул. „България”, бул.„Г.Делчев”, ул. „Хенрих Ибсен”, ул. „Т.Каблешков”, ул.„Луи Айер”, ул.„Славовица”.

От "Топлофикация" уверяват, че незабавно е създадена необходимата организация за работа като са осигурени тежки машини и резервни части. Авариралият участък от топлопреносната мрежа е наблюдаван след пробива в началото на месец декември и е била установена значителна амортизация на тръбите, която е предпоставка за повишената аварийност в тази част от мрежата.

По тази причина и с оглед да се избегнат последващи пробиви по същото трасе се налагало да бъде подменен изцяло по-голям участък от авариралия топлопровод. Четири екипа на дружеството ще работят непрекъснато до възстановяване на топлоснабдяването в рамките на законово определения 48 часов срок.

От Топлофикация София ЕАД уведомиха за авария и в карето между “Граф. Игнатиев”, бул. “П. Евтимий”, ул. “Фр. Нансен”, бул. Христо и Евлоги Георгиеви”, както и долната част на кв. “Лозенец”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България