Пет мотора - 1000 конски сили

Автомобилните производители обичат да се хвалят, че продават на хората техните мечти. На изложението във Франкфурт са паркирани не само коли, за каквито хората мечтаят, но и такива, които вършат работа за всеки ден и за всякакви случаи.

По повод 50-годишния юбилей на AMG на сцената излиза страховитият концепт Project One, който прилича повече на прототип от състезанието в Льо Ман, отколкото на Mercedes. С върхови технологии и дизайн от автомобилните спортове, тази машина се задвижва от пет мотора (бензинов V6 с турбо плюс четири електродвигателя) с обща мощнст 1000 конски сили и развива 200 км/ч за по-малко от 5 секунди. През 2019 г. Daimler ще произведе 275 екземпляра с единична цена 2,5 млн. евро за колекционери.

27-2

Щандът на BMW е отрупан с нови продукти, след които се открояват концепциите за голям SUV модел X7 и за бъдеща електрическа спортна кола Vision Dynamics. Новата генерация електрически системи позволяват на тези автомобили да изминават 600 км с едно зареждане на батериите и да имат пътно поведение на истински „баварци“ с ускорение под 4 секунди до 100 км/ч.

Audi също се хвърля смело в електрическите авантюри със студийните модели Aicon и Elaine. Те преодоляват 500 км и разполагат с функция за автономно движение, при което водачът може да си почива, а електрониката поема управлението.

Opel показа първия си Plug-In хибрид в своята гама. Това е новият модел Grandland X, чиято батерия е зарежда от контакта.

Електрифицирани автомобили могат да се видят на (почти) всеки щанд, като особено ефектно изглежда идеята на Honda за градска кола Urban F Concept. Компактни размери, четири места, обратно отварящи се врати и уникален светлинен почерк правят този концепт много интересен отвън. Отвътре моделът грабва окото с големи цветни екрани и интерфейс от ново поколение.

Разбира се, на изложението присъстват и много нови серийни модели. Сред най-търсените SUV автомобили се появяват атрактивни коли като Citroen C3 Aircross, Volkswagen T-Roc, новата генерация Dacia Duster, новото Porsche Cayenne, обновеният Ford EcoSport и много други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили