Печат „негоден“ за Унай Емери

Унай Емери, треньорът на "Севиля".

Унай Емери се провали в ПСЖ. Печат „негоден“ макар и негласно бе ударен на CV-то на иначе талантливия специалист. Може би грандът от Париж се оказа твърде голяма хапка за испанеца, чието най-високо стъпало в кариерата до момента бе „Севиля“.

Това е тъжната равносметка за Емери след второто поредно фиаско в Шампионската лига. Грандът от Лига 1 отпадна не от кой да е, а от „Реал“ (Мадрид), носителя на трофея от турнира. Но, когато тимът ти е оценен на 805 млн. евро и е най-скъпият в историята на футбола, няма място за оправдания. А още повече, че в рамките на 180 минути звездната селекция на лидера във Франция не е показа идея как може да бъде детрониран „белият балет“. И в двете срещи от 1/8-финалния сблъсък ПСЖ разчиташе на индивидуални проблясъци на Неймар (в първия), Едисон Кавани, Килиан Мбапе и останалите големи имена. Не си пролича и какъв бе планът на Емери да се справи със съперника.

При все че имаше всички условия за това – ранен гол на чужд терен, реванш у дома и може би най-разколебаният „Реал“ в ерата „Зизу“.

Факт е - в тези два мача „балетът“ действаше като отбор. Сплав от 11 бойци, отлично подредени от Зинедин Зидан.

Иначе отпадането на ПСЖ е резултат на грешно решение отпреди година.

Унай Емери се провали звучно преди 12 месеца и уволнението му тогава бе задължително. В същата фаза на турнира шампионът на Франция разби „Барселона“ с 4:0 у дома, но отпадна след онова паметно 6:1 за каталунците в реванша. Но испанецът запази поста си, а в последствие се провали и във вътрешния шампионат, за да стане „Монако“ шампион.

За капак Емери сега е подложен на критики не само от местната преса, но и от собствените си играчи. Германският национал Юлиян Дракслер първи вдигна бунт в ПСЖ. Очакваше се крилото да смени Неймар в титулярния състав, но влезе само за четвърт час. „Не знам какво се случва – изригна Дракслер. - Бесен съм, изненадан съм. Не знам защо не играя. Вкарахме за 1:1, но нямахме никакво настроение и искра в отбора. Дадохме 400 милиона евро за нови и пак стигнахме до осминафинал.“

Явно в Париж едва сега си отвориха очите за случващото се в клуба. Но твърде късно и твърде скъпо проникновение...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят