Печка на твърдо гориво причини смъртта на семейство в Куклен

Печка на твърдо гориво е причинила смъртта на двама съпрузи на 55 години от град Куклен, които са починали в съня си от задушаване с въглероден двуокис. Това показват резултатите от извършената в Съдебна медицина в Пловдив аутопсия на труповете на Айнур Али и Шекри Али, които били открити мъртви на спалнята във фамилната си къща.

Нелепата трагедия станала в нощта на неделя срещу понеделник, а пръв на телата им се натикнал синът им, който отишъл до къщата им силно притеснен от факта, че никой от родителите му не си вдига мобилния телефон. Полицаи от Първо РУ на МВР-Пловдив са направили оглед в къщата на семейство Али, но не са открили никакви следи от насилие. Според експерти до трагедията най-вероятно се е стигнало заради запушен комин, който е започнал да връща пушека обратно в стаята, след като печката на твърдо гориво е загаснала.

В РУ на МВР-Карлово е образувано досъдебно производство във връзка с пожар на заведение в пловдивското село Ведраре, който станал около 2 часа в нощта на неделя срещу понеделник. Няма пострадали хора, но огънят е унищожил 45 кв.метра дървена конструкция и оборудването на обекта, стопанисван от 40-годишен местен жител. Причините за поява на пламъците са в процес на изясняване. За случая е уведомена Районна прокуратура-Карлово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България