Печка подпали старчески дом в Берковица

Снимка: Архив

Пожар е избухнал в социален дом за възрастни хора в Берковица.Част от обитателите на сградата са били евакуирани, докато огнеборците потушат пламъците, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Огънят пламнал във вторник към  16,47 часа в стая в старческия дом в града под връх Ком. Два екипа на местната противопожарна служба веднага се отзовали на сигнала за  инцидента  и започнали борба със стихията. 15 възрастни са били спешно евакуирани. Огнеборците загасили пламъците, но изгорели част от мебелите в стаята, бяла и черна техника и домашно имущество. Огънят опушил и стените на помещението.

Според експертите пожарът е тръгнал от електрическа печка, включена заради студеното време. За щастие по време на инцидента в стаята нямало хора. При пожара никой не е пострадал, казаха от полицията. Възрастна жена обаче е ранена при инцидент с газова бутилка в Лом.

Във вторник следобед  повредена газова  бутилка лумнала и обгорила лицето на 64 годишна жена в ломския квартал „Младеново”. Пострадалата е била транспортирана до Спешния център в крайдунавския град, където е прегледана, нараняванията й са обработени и е освободена за домашно лечение. Причината за произшествието е техническа неизправност, заявиха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България