Пивоварна „Бритос” атакува пазара с „Hoppy blond”

Новата бира е по-пивка и по-ароматна

Пивоварна „Бритос” във Велико Търново стартира производство на нова бира с наименование „Hoppy blond”. Тя е разработена от технолози на фабриката и е от пет вида хмел. Третият вид бира на „Бритос” допълни асортимента на предприятието след като то стана популярно със „Светло” пиво и „Опушено”, което бе пуснато на пазара през декември миналата година.

„Бритос” е независима марка, производителите са ограничени законодателно да произвеждат до 20 милиона литра годишно и затова не гонят пазарен дял. Така реномираната великотърновска бира може да се определи като бутикова. Освен за вътрешния пазар, пивото успешно се търгува и в чужбина като най-сериозен е износът за Гърция и Кипър.

„Имаме договор с берлинския Институт по пивото. Техни специалисти разработват дрождите и контролират качеството. Стриктно следят бирата да е от ечемик, малц и хмел. Като гаранция за това е логото на Института, което е на етикетите на нашата бира”, обясниха собствениците на пивоварна „Бритос” Габриела и Христо Попови.

%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%be%d1%81_3Пивоварите уточниха, че всички специални малцове, които използват в производството са внос от чужбина. От Австрия доставят малц от пролетен ечемик, а хмелът е от Германия.

За изминалите 6 години от откриването на фабриката, бирата с марка „Бритос” е отличена с 3 златни и 3 сребърни медала за високо качество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес