Пике – джентълмен №1 на „Ел Класико“

Жерар Пике и Серхио Рамос са съвременният символ на омразата между „Барселона“ и „Реал“ (Мадрид). На спортна и политическа основа. След последното „Ел Класико“ Пике има основание да претендира да е джентълмен №1. Когато трибуните на „Камп Ноу“ подигравателно освиркваха Рамос с думите „син на проститутка“ при 1:5, защитникът на „Барса“ с ръце отправи призиви към трибуните да спрат. Пике обаче не изпусна възможността след края да разтвори дланта си с пет пръста към камерите.

На „Сантяго Бернабеу“ враждата между испанските национали няма значение. Еврошампионът загуби пет от последните си 7 мача във всички турнири и треньорът Хулен Лопетеги всеки момент ще бъде уволнен. Италианецът Антонио Конте чака официалното повикване, за да се появи в Мадрид. През лятото той беше уволнен от „Челси“, а в кариерата си има титли и в Лондон, и с „Ювентус“.

Отговорността е на треньора, но аз още вярвам, че може да имаме добър сезон“, рече Лопетеги в последен опит да оцелее. Два дни преди Мондиал 2018 той бе уволнен като национален селекционер, след като „Реал“ го обяви за свой наставник.

Барса“ прониза смъртоносно „Реал“, написа мадридският вестник „Ас“, анонсирайки за раздялата с Лопетеги. А флагманът на „кралските“ медии в. „Марка“ твърди от първа страница: „Вината не е само в треньора!“

Само преди пет месеца „Реал“ ликува за трети път поред в Шампионската лига, днес е една руина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят