Пилоти събират пари за онкоболни деца

Дарили първо увеличение на заплатите

Над 12 000 лв. и скъпа медицинска апаратура предоставена за малчугани в Пловдив

Военните от авиобаза Граф Игнатиево усилено събират лични средства, за да ги дарят на онкоболни деца. Инициативата е от януари и продължава до днес.

Авиаторите дариха на Звеното по детска клинична хематология и онкология към Клиниката по педиатрия и генетични болести на Университетската болница “Свети Георги” в Пловдив над 12 000 лв.

Според запознати много от служещите в авиобаза се отказали от първото увеличение на заплатите си в името на болните деца. От 1 януари т. г. възнагражденията на армейците скочиха средно със 70-90 лв. в зависимост от званието.

Доктор Ангелина Стоянова-Делева, която прие дарението, благодари на военнослужещите и цивилните служители от авиобазата. “Чрез този хуманен жест вие изпълнихте воинския си и човешки дълг да помогнете за спасяването на живота на много деца. Продължавайте така – България няма да загине, докато има такива добри хора”., каза тя. Отделно от предоставените средства пилотите закупиха и скъпа медицинска апаратура за вливане на медикаменти и кръв на децата, консумативи за нея и индивидуални педиатрични комплекти за малките пациенти. Командир на авиобазата е ген. Иван Лалов, който скоро може да бъде повишен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България