Пилотът на падналия самолет бил изключително опитен (СНИМКИ)

Македонското МВР пусна видео от мястото на катастрофата

Пилотът на падналия край Скопие самолет "Чесна" - Георги Бошнаков, е бил изключително опитен, разказаха пред репортер на "Труд" негови приятели от авиобазата в село Лесново. Там Бошнаков е държал самолета, който снощи се разби на територията на Република Северна Македония.

Той е имал право да вози повече от един човек на борда, тъй като е покривал всички изисквания за летателни часове, като дори е можел да провежда и комерсиални полети.

Припомняме, че при катастрофата вчера загинаха Бошнаков, съпругата му и двете им дъщери. Според македонското издание "Вечер" и четирите тела са намерени в самолета.

СНИМКИ ЦВЕТАН ТОМЧЕВ

 

Видео и снимки от Северна Македония

Вътрешното министерство на Северна Македония публикува видео с кадри от мястото, където е паднал самолетът.

"Вчера, около 19:00 ч, МВР откриха самолета на място, на около пет километра северозападно от Солунска Глава", заяви говорителят на МВР Тони Ангеловски на пресконференция, съобщават от македонското министерство.

Телата на бащата, майката и двете деца бяха намерени във вътрешността на „Чесната“. Според заповед на прокурора, Институтът за съдебна медицина и криминалистика в Скопие ще извърши аутопсия, както и идентификация на жертвите от самолетна катастрофа, потвърди директорът на Института Александър Станков пред скопското електронно издание „МКД“.

Той казва, че роднините на починалите са били извикани, а след аутопсията и идентифицирането на жертвите, телата им ще бъдат предадени на близките им.

Сайтът Vecer.mk пусна снимки, на които се вижда, че от малката летателна машина не е останало почти нищо.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България