Пилот се разби с 370 км/ч

Бившият пилот от Формула 1 Себастиен Бурде претърпя ужасна катастрофа по време на квалификацията за „Инди 500“. Французинът бе най-бърз в тренировките и завъртя двете най-бързи обиколки в квалификацията, но в третата изпусна болида си на една от правите на пистата „Индианаполис Мотор Спийдуей“. Вряза се с 370 км/ч в предпазната стена. Половината от колата бе унищожена при удара, но пилотът на „Дейл Койн“ остана жив и в съзнание, макар и с множество травми.

Бурде прекара над десет минути в запалената кола, преди помощните екипи да успеят да го извадят. Пилотът веднага бе закаран в болница, където установиха, че има множество счупвания на таза и бедрената кост. Французинът ще претърпи серия операции, а тимът му все още не е наясно дали ще успее да поправи колата и да му намери заместник за състезанието в неделя.

Най-бърз в първата част от квалификацията стана Ед Карпентър, а бившият ас от Формула 1 Фернандо Алонсо даде седмо време.

„Мога и по-добре, непрекъснато се уча - призна испанецът. - Смятах, че дори този резултат е немислим, защото има много малки неща, които едва сега откривам.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт