Пилот се размаза в „плоската“ Земя

Лудия Майк с предишна сътворена от него ракета, с която обаче не достигна нужната височина.

Лудия Майк с ракета самоделка искал да обори, че планетата е кълбо

Трагичният полет бе заснет за серията “астронавти аматьори”

Държи рекорд на “Гинес” за най-дълъг скок с лимузина

Американският пилот любител Майк Хюз, известен с прозвището Лудия Майк заради екстремните си начинания, загина при полет със самоделна ракета, предаде Би Би Си.

Лудия Майк бе привърженик на теорията, че Земята е плоска, и се стремеше да го докаже. Смяташе, че може да го стори, след като се извиси на достатъчно разстояние над планетата ни. И затова строеше собственоръчно ракети в задния двор на дома си в Епъл Вали, Калифорния.

] Завършилият фатално днешен полет на Майк Хюз бе заснет за поредицата “Астронавти аматьори”.
Завършилият фатално днешен полет на Майк Хюз бе заснет за поредицата “Астронавти аматьори”.

Днешният фатален полет в калифорнийската пустиня Мохаве бе заснет от екип на “Дискавъри ченъл” за новата поредица на Science Channel “Астронавти самодейци”. На видеото се вижда как още при излитането на ракетата се отваря един от парашутите є, очевидно прекалено рано. Резервните й парашути пък не се отворили и 19 секунди след изстрелването ракетата пада и се разбива на около километър от стартовата площадка.

Шерифът на окръг Сан Бернардино съобщи, че служители на местни власти са били извикани на мястото, където е извършено изстрелване на ракета. И допълни, че мъж е бил обявен за загинал, след разбиването на ракетата, без да назове самоличността на жертвата. Публицистът на Хюз обаче потвърди, че загиналият е Лудия Майк.

Целта на 64-годишния Хюз бе ракетата, задвижвана с парен двигател, да се издигне на 1500 метра. Той направи първия си тест през 2014 г., когато се издига на 419 метра. Две години по-късно започна да набира средства за строителство на нова ракета, но привлече едва 310 долара. Когато обаче се обяви за привърженик на теорията, че Земята е плоска, Обществото за плоска Земя му направи дарение от 8000 долара.

През март 2018 г. Хюз направи нов опит в пустинята, но отново се издигна само на 570 метра. Следващото изстрелване трябваше да стане през август м. г., но бе отлагано няколко пъти.

Сред екстремните начинания на Хюз бе 31-метров скок с лимузина, който му донесе рекорд за “Гинес”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Наука