„Пинокио” като „хорър за цялото семейство”

Нов прочит на класиката

В една от главните роли е Роберто Бенини

Провокативният италиански режисьор Матео Гароне подготвя игрална адаптация на класическата приказка на Карло Колоди “Пинокио”. Той описва своята версия като “хорър филм за цялото семейство”. Зад това определение би трябвало да се крие нещо много повече от мрачната атмосфера, която се вижда в първите кадри, пише operationkino.net

Феновете на качествени филми се надяват, че новият “Пинокио” ще е нещо повече от екранизацията по “Красавицата и Звяра” на Кристоф Ганц.

Матео Гароне вече има във визитката си една нестандартна приказка - “Tale of Tales”. Естетиката на новия “Пинокио” е доминирана от комбинацията между реални декори, костюми и грим и компютърно генерирани образи изглежда най-малкото интригуващо. В една от главните роли е добре известният италиански комик Роберто Бенини, но най-атрактивното присъстиве е най-секси звездата Марин Вакт, която се прочу с еротичния трилър на Франсоа Озон “Другият любовник” и впечатли ценителите с голите си сцени в него.

В останалите роли са Фредерико Иелапи, Марчело Фонте, Матилда Де Анджелис, Джиджи Проиети, Роко Папалео, Масимо Чекерини и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино