Пиратски партита забавляват туристите в Слънчев бряг

Тематичните партита носят много игри и настроение на всички посетители.

Водна гимнастика, нестандартен дартс, танцови състезания, много песни и игри са само част от атракциите

Професионални аниматори се грижат за гостите в Хотел “РИУ Хелиос”

Хотелът е предпочитано място за семейни почивки и тийм билдинги

Пиратски и индиански партита, търсене на съкровища, комедийни и танцови шоута, както и разнообразни игри за малки и големи посрещат гостите в един от най-предпочитаните хотели в Слънчев бряг “РИУ Хелиос”.

Голям екип от професионални аниматори го превръща в любима дестинация за семейства, приятелски компании или влюбени двойки. В 4-звездният луксозен хотел има две конферентни зали с място за 70 човека, италиански, азиатски, български и основен ресторант, музика на живо, външен басейн с 2 хидромасажни зони. Всичко това, заедно с професионалните аниматори, които не оставят гостите са скучаят, го откроява като предпочитано място и за тийм билдинг събития през последните години.

Зад незабравимите спомени на гостите стоят усилията на екип от девет млади човека, които казват, че анимацията е не просто професия, а призвание. Пълни с енергия, позитивни, изобретателни и със заразителен ентусиазъм, те успяват да предложат най-подходящото забавление за всеки гост на хотела. Наско, Марто, Киро, Петя, Хриси, Мони, Кристи, Криси, Сави са като едно голямо семейство и до един са страшно артистични. Наско е организаторът на екипа.

“Захванах се тази професия, когато бях на 18 години и търсех първата си работа. Тогава всичките ми приятели работеха като аниматори и бях слушал много истории - със сигурност знаех, че това е нещо, което искам да пробвам. Търсех място, където да усъвършенствам комуникативните си умения. Бил съм част от театрална трупа 2 години и бях привързан към сцената, а анимацията ти предоставя сценична изява”, каза той пред “Труд”.

Разказва, че има хора, които все още погрешно смятат, че анимацията е само за деца. Но с радост отчита, че все по-голяма част от гостите, особено чужденците, са запознати с професията им.

“Всяка година все повече и повече хора взимат участие в различните игри и активности, които организираме, но разбира се има и такива, които искат просто да си почиват и да релаксират - ние знаем това и винаги уважаваме техните желания”, казва още Наско.

Обяснява, че спортните аниматори през деня организират гостите от различни националности да участват в разнообразни активности, разпускащи и забавни като дартс и шулбек или волейбол и водна гимнастика.

Детските аниматори пък забавляват малчуганите с тематични дни като пиратски или индиански в детския клуб на хотел “РИУ Хелиос”.Там децата се опознават, работят заедно и създават приятелства. Дори търсят съкровища, ловят крадци или преследват пиратски кораби. Вечер се организират детски дискотеки, където учат децата на песнички и различни хореографии. Сред най-атрактивните за гостите са танцовите и комедийни шоута, в които те самите се състезават помежду си.

Любима за посетителите на “РИУ Хелиос” се оказва и една нетрадиционна игра на дартс. “Разнообразяваме с различни правила, за да е нещо ново за гостите, което не са го виждали - като да играят с лява ръка или със затворени очи. Така тези, които могат да играят по принцип и останалите, които не могат, се засичат на едно ниво и всичко е по-равностойно, и забавно”, казва Наско. Подчертава, че винаги съобразяват заниманията с подготовката и нивото на гостите си.

“В по-спортните активности, като сутрешна и водна гимнастика, сме наясно, че не всеки може да прави всички неща, така че гледаме да улесним упражненията, за да са достъпно изпълними за всички и да им носят удоволствие и релакс”, казва организаторът на екипа.

Признава, че единственото, което понякога ги затруднява в работата е езиковата бариера с някои гости, но с усмивка и учейки се един друг бързо скъсяват дистанцията и се забавляват заедно.

 

11 години професионален опит в сферата

Аниматорите преминават специално обучение

Казват, че за тях е призвание, а не професия

Наско и останалите осем човека от екипа аниматори в хотел “РИУ Хелиос” в Слънчев бряг са преминали специално обучение, за да се научат как да подхождат към различните хора и ситуации, така че всички гости да останат повече от доволни от престоя си. Фирмата, от която са част, се казва “БИ ВИ ЕС Ентъртейнмънт” и се занимава професионално с хотелска анимация от 11 години. Работят с хотели по цялото българско Черноморие, включително и на гръцките острови Крит и Родос.

“Ключът към успеха ни е в нашите кадри. Всяка години правим десетки интервюта в цяла България, за да селектираме най-добрите кандидати. След това им предоставяме напълно безплатно обучение в продължение на 2 седмици. Обучението е може би най-важната част от всичко. Там се случва така наречената “заразяваща” всички емоция по анимацията”, казва главният мениджър Александър Ангелов.

Той е категоричен, че това е професия, която развива изключително комуникативните и артистичните качества на младите хора.

“Щастливи сме от факта, че за толкова години искрата на анимацията се предава от всеки минал през нашата фирма. Ние “горим” в работата си, раздаваме се на 100%, защото това, което ни прави истински щастливи е чувството на удовлетвореност от добре свършената работа.

Най-голямото ни богатство са нашите колеги, затова ние никога няма да спрем да инвестираме в тяхното развитие и сплотяване като едно голямо семейство”, споделя Александър и завършва, че най-хубавото нещо, което може да се случи на един млад човек е да попадне в света на анимацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм