"Пирогов": Нито едно от блъснатите от кола деца не е с опасност за живота

Нито едно от децата, блъснати на бул. „Владимир Вазов“ , не е с опасност за живота, каза директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов пред bTV. Децата са контактни и адекватни, добави той.

„Децата, които останаха на лечение в „Пирогов“, прекараха спокойно нощта. Момчето беше оперирано по спешност. Бяха извършени оперативни интервенции на колянното капаче и на глезена. Всичко е протекло много добре“, обясни проф. Балтов. „Предстои операция на момичето, което е по-тежко пострадало, което беше настанено в реанимацията веднага след провеждане на диагностичните процедури. При нея има счупване на таз и счупване на подбедрицата. Предстои днес да бъдат оперирани и стабилизирани“, добави той. „Третото момиче е в добро състояние и днес най-вероятно ще бъде изписана, след като беше извършена оперативна интервенция. Тя беше с голяма контузно-разкъсна рана в областта на коляното, която беше обработена с упойка в операционната, отбеляза директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Той отбеляза, че травмите са тежки, но децата имат по-големи способности да се възстановяват. Ако това бяха възрастни пациенти, травмите щяха да са много по-тежки, коемнтира проф. Балтов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България