„Пирогов“: Нямаме официална информация за разследване на прокуратурата

Към настоящия момент в болница „Пирогов“ не е постъпвала официална информация от страна на прокуратурата за провеждане на каквото и да било производство или проверка.

Това заяви говорителят на „Пирогов” Мария Пойразова, предаде БГНЕС. По-рано от прокуратурата обявиха, че е образувано досъдебно производство за безстопанственост за най-големия спешен център у нас.

"В бъдеще, ако има такава (проверка - бел.ред.), независимо от кой държавен орган се извършва тя, ние ще окажем абсолютно пълно съдействие на всеки държавен орган", каза Пойразова.

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за безстопанственост за болница „Пирогов”, заяви по-рано днес на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Образувани са и 6 досъдебни производства за безстопанственост в държавни и общински болници в страната – производствата са за болниците в Попово, университетската в Бургас, за МБАЛ Благоевград, за МБАЛ Русе, за МБАЛ-Велико Търново и за МБАЛ – Кърджали.

По всички тези досъдебни производства главният прокурор с постановление от днес разпореди разследването да се ръководи от СГП. Днес тези производства се предават на СГП, която ще ръководи разследването, добави Арнаудова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право