Пироман запали 7 контейнера близо коли

Неизвестен пироман запали 7 контейнера за смет в Шумен в нощта срещу вторник, всички близо до автомобили. Имало е реална опасност паркираните возила да пламнат. Само бързата реакция на огнеборците е предотвратила серия изгорели коли на различни места в града, съобщават от полицията.

След 22:30 часа в дежурната част на противопожарната служба бил приет сигнал за пожар в кофа за смет в жк. "Херсон". След пристигане на място огнеборците заварили да горят 5 последователно разположени контейнери, по всяка вероятност умишлено запалени. В близост до тях имало паркирани автомобили. Огнеборците загасили пламъците, а благодарение на бързата им реакция 6 автомобила били спасени от опожаряване.

Много скоро екипът бил пренасочен на друг пожар в контейнер на пътното платно на ул.“Преслав“, който бил в начален стадий на горене - по всяка вероятност умишлено запален. Погасен е и са спасени 2 леки автомобила, паркирани в непосредствена близост. Последвал и трети сигнал за запален контейнер за смет на бул. “Плиска“, също на пътното платно. Преди опасната серия близо до автомобилите имало и други сигнали. Явно целта е била заетите огнеборци да не успеят да реагират навреме.

"Умишлените действия трудно могат да бъдат предотвратени, но всеки може да помогне при откриване на извършителя и неговото санкциониране. В случай, че сте станали свидетел на действия, които са предизвикали пожар можете да сигнализирате в районните служби за пожарна безопасност или в управленията на МВР", призовават от ОД на МВР-Шумен. Служителите на министерството могат да налагат административни санкции в размер от 200 до 2000 лв. на физически лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони