Пироман подпали врата на апартамент в Монтана

Снимка: Архив

Неизвестен подпалвач заля с горивна течност и подпали входа на жилище в Монтана. Огънят е загасен преди да влезе в апартамента, щетите са само по вратата. Това е втори пожар в същия жилищен блок през последните месеци, съобщиха от полицията.

Огънят избухнал пред апартамент в жилищния комплекс „Плиска” в Монтана в сряда между 5,00. и 6,00 часа. Пироманът облял със запалителна течност входната врата на дома на Йордан /46 г./и Светлана Г. /42 г./ и хвърлил клечка кибрит.

Пламъците обгорили частично вратата, но не проникнали във вътрешността на жилището.

Местопроизшествието е било посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Самоличността на подпалвача и стойността на причинените щети са в процес на изясняване. Според осведомени най-вероятно пожарът е запален от човек в същия блок заради съседски конфликти или психични проблеми.

През септември миналата година пожар пламна и в апартамент под запаления сега, където живее възрастен мъж. Тогава щетите бяха по-сериозни. Работа по случая продължава Районното управление на МВР в Монтана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България