Пиронкова с успешен старт на трева

Bulgaria's Tsvetana Pironkova returns the ball to Ukraine's Elina Svitolina during their tennis match at the Roland Garros 2017 French Open on June 1, 2017 in Paris. / AFP PHOTO / Thomas SAMSON

Цветана Пиронкова стартира с победа сезона си на трева. Ракета №1 на България надигра с 6:2, 6:2 чехкинята Тереза Мартинцова в първия кръг на турнира в Нотингам (Великобритания). След 3:2 в първия сет Цвети спечели 8 поредни гейма, с което реши мача. Следващата съперничка на българката ще е победителката от мача между Лорън Дейвис (САЩ) и Куруми Нара (Япония).

Днес съперника си ще научи и Григор Димитров. Йежи Янович (Полша) и Андрей Кузнецов (Русия) се срещат в първия кръг в Щутгарт (Германия), а победителят ще се изправи срещу родния ас във втория кръг. Междувременно Григор се изкачи с едно място в ранглистата на АТП и вече е 12-и. Прогресът е благодарение на достигането до третия кръг на „Ролан Гарос“, с което Димитров подобри постижението си от миналата година, когато отпадна след първия мач. Българинът има 2980 точки и е само на 90 зад №10 Александър Зверев (Германия). В челото настъпи разместване, след като шампионът от Париж – испанецът Рафаел Надал се изстреля на второ място, а Новак Джокович пропадна до четвъртото.

Димитров ще е поставен в схемата на турнира на трева в Куинс, който започва на 19 юни. Той ще е под №7 и ще срещне непоставени съперници в първите 2 кръга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт