Пиронкова се облече със собствена марка

Цветана Пиронкова избра любимия си турнир „Уимбълдън“, за да представи собствената си марка спортно облекло „Пиронетик“. Първата ракета на България при жените излезе с новия си екип за мача си от първия кръг срещу италианката Сара Ерани, който завърши късно снощи.

„Това бe моят таен проект през последната година и въпреки че с екипа ми още работим върху него, реших че е време да направи дебюта си“, заяви Пиронкова. Тя добави, че все още има много работа по дизайна на облеклата.

Вчера започна участието си и асът ни при мъжете Григор Димитров. Негов съперник бе аржентинецът Диего Шварцман, но програмата на корт 12 се забави и срещата завърши късно снощи.

Голямата драма на деня бе пресконференцията на Винъс Уилямс. Американката е обект на съдебни действия от страна на властите във Флорида, след като причини смъртта на 78-годишен мъж при пътен инцидент. Шесткратната шампионка намери сили да победи със 7:6, 6:4 белгийката Елизе Мертенс, но рухна в сълзи, когато журналистите започнаха да я разпитват за катастрофата.

„Чувствам се ужасно, нямам думи“, заяви Винъс и напусна залата. Тя може да има проблеми и с организаторите на „Уимбълдън“, тъй като по време на мача под белия й екип се подаваше розов сутиен, а това е строго забранено от правилника на „Ол Ингланд Клъб“.

Ангелик Кербер (Германия) започна успешно защитата на първото си място в дамската ранглиста – 6:4, 6:4 над Ирина Фалкони (Италия). Рафаел Надал (Испания) пък стартира с убедителен успех с 6:1, 6:3, 6:2 над Джон Милман за своята победа №850 в професионалния тенис. „Той се подиграваше с мен, направо ме унизи – заяви австралиецът. - Не мога да си представя какво би било ако играехме на клей.“

Матадора обаче не бърза да полети в облаците.

„Тенисът на трева е различен спорт – призна Рафа. - Чувствам се добре след няколко дни тренировки, но определено не бих искал да срещам Федерер във финала.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт