Пистов състезател с лъвско сърце

Колата е готова за сериите WTCR

Състезателните инженери на Peugeot жънат големи успехи на неблагодатната почва на най-тежкото автомобилно състезание в света рали „Дакар”. Конструкторите от спортния отдел на френската марка не се ограничават само с офроуда и поднасят на любителите на пистовите надпревари яростен болид с лъвско сърце. Машината Peugeot 308 TCR е предназначена за клиенти, които участват в новите серии на WTCR на ФИА – световната купа за туристически автомобили.

41-2-6kol

Окачването, двигателят, предавателната кутия и аеродинамиката на модела са специфични за WTCR и за международни пистови състезания като VLN в Германия, CER в Испания, CITE в Италия, BGDC в Белгия и за изпитания за издръжливост като 24-те часа на Льо Ман. Първите автомобили ще бъдат доставени през април.

41-3-6kol

Peugeot 308 TCR използва опита и базата на еталона за пистова бегачка Peugeot 308 Racing Cup. С редица модификации 4-цилиндровият двигател с турбокомпресор THP генерира мощност 350 конски сили и въртящ момент 420 Nm с потенциала да покрие 5000 км – двойно повече от необходимото за цял сезон във WTCR. Специално проектираната секвенционална скоростна кутия е подсилена за екстремните натоварвания. Водачът сменя 6-те предавки с лостчета от волана. Клиентите имат многобройни опции за настройка като височина, следа и наклон на колелата отпред и отзад. Благодарение на значителното увеличение на следата, конфигурацията на окачването и регулируемите  ролбари, автомобилът атакува отлично завоите, а пилотът лесно контролира задната част. Бързото спиране е гарантирано с 6-бутални спирачни апарати отпред (дискове 378 мм) и двубутални отзад (дискове 270 мм).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили