Пистолетът, с който 6-годишно дете застреля неволно мъж, е на негов чичо

Задържаха за 24 часа собственика на оръжието, оказа се председателят на ОбС-Септември

Шестгодишният Юри Кирилов Влайков застреля неволно в сърцето с пистолета на чичо си 47-годишния Атанас Тонкев, собственик на ресторант „Градина” в пазарджишкото село Виноградец, където родителите на момчето празнували рождения му ден.

Инцидентът с фатален край станал около 22 часа в четвъртък вечерта, а за 24 часа в полицейския арест на РУ на МВР-Септември е задържан 44-годишният собственик на оръжието Лазар Николов Влайков, който е и председател на Общински съвет-Септември и местен лидер на ПП ГЕРБ.

Пистолетът е иззет от пристигналите във Виноградец полицаи, които незабавно са уведомили за случая и Окръжна прокуратура-Пазарджик. С детето вече работят психолог и инспектор от „Детска педагогическа стая”, а по случая е образувано досъдебно производство и се очаква Лазар Влайков да бъде привлечен като обвиняем.

По първоначална информация след солидна употреба на алкохол Лазар Влайков е извадил законно притежавания си боен пистолет в разрез на изискванията за безопасност и законовите разпоредби. „След това е започнала е размяна на оръжието между мъжете на масата. В момента, в който собственикът на заведението Атанас Тонкев, връщал пистолета на собственика му, между двамата мъже се озовало детето. Неизвестно как пръстчето му се озовало на спусъка и то неволно произвело изстрел, с който прострелял домакина в областта на гърдите.

Атанас Тонкев имал невероятния малшанс в цевта на пистолета да има куршум и оръжието да попадне в ръцете на дете без спуснат предпазител”, съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. Тялото на простреляния мъж е откарано за аутопсия в „Съдебна медицина”- Пазарджик, а криминалистите от Областна дирекция на МВР продължават да изясняват всички обстоятелства около нелепия инцидент и да разпитват свидетели. Според жители на Виноградец, живеещи в близост до площада в селото, на който се намира и ресторант „Градина”, около 22 часа имало серия от гърмежи и пукот от автоматично оръжие. Именно по това време станал и сакатлъкът с фатален край за собственика на заведението Атанас Тонкев.

„Това нелепо неволно убийство за съжаление ще остави неизлечими следи в съзнанието на малкия Юри, който ще помни цял живот случилото се навръх 6-ия му рожден ден”, коментират психолози и криминалисти от Пазарджик.

 

Лазар ВлайковРоденият през 1973 г. в Пазарджик Лазар Влайков е втори мандат общински съветник от ПП ГЕРБ в местния парламент на Септември, който оглави преди 3 години. Живее в село Виноградец и е семеен с едно дете. Преди години името на Лазар Влайков бе замесено в два скандала – сбиване след пътен инцидент, при който наръгал при самоотбрана с нож опонента си, който го нападнал с дървен прът, и за побой над своя съселянин от Виноградец Иван Стоянов през 2008 г.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право