Питат 211 домакинства в Шуменско как живеят

Анкетно проучване сред домакинствата за доходите и условията на живот стартира и ще продължи до месец май. В област Шумен изследването включва 211 домакинства от 24 населени места, съобщават от местната статистика. Анкетьори ще обхождат адресите в 7 града - Шумен, Нови пазар, Велики Преслав, Смядово, Каолиново, Каспичан и Върбица и 17 села. Домакинствата са включени на случаен подбор, с който се гарантира представителност на резултатите.

Целта е от цялата страна да се събере информация за размер на домакинството, форма на собственост на жилището, възраст, пол, образование, семейно положение, икономически статус на членовете. Показатели за доходите и социалното разслоение. Проблеми, свързани с жилището и квартала, достъпа до образование и здравно обслужване. Икономическа активност, заетост и безработица. Социални услуги и програми и участие на домакинството или негови членове в тях.

Наблюдението е поверено на анкетьори-статистици, служители на Статистика – Шумен, които са специално обучени за провеждане на персонални интервюта. При посещенията си в домакинствата те ще се легитимират със служебни карти. Изследването върви във всички страни от Европейския съюз с обща методология.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България