Пиян баща нападна лекарка

Пиян баща нападна педиатърка в детското отделение на МБАЛ-Добрич, съобщиха от здравното заведение.

Грозната сцена се разиграла на 5 август вечерта. Бабаитът довел детето си, което имало хронично заболяване. В продължение на 3 дни родителите го лекували у дома, но състоянието му не се подобрило и затова потърсили помощ в болницата. Дежурната д-р Москова се заела да прегледа хлапето и да оформи документите му за прием. Бащата, който лъхал на алкохол, обаче се изнервил и налетял на лекарката. Млад мъж, станал свидетел на нападението, се намесил и предотвратил побоя.

Пристигнала полиция и буйстващият мъж бил задържан. Той е нанесъл материални щети в отделението, уточниха от болницата. Това е пореден случай на агресия от страна на близки на пациенти в МБАЛ-Добрич, след като през май 35-годишен мъж от с. Крушари потроши заключената врата на шоковата зала, тъй като искал незабавно лекар да прегледа окото на жена му.

Подобни случки правят работата на медиците все по-трудна и опасна, обявиха от ръководството на здравното заведение. Оттам отчетоха, че през последния месец рязко се е повишил броят на потърсилите спешна помощ в МБАЛ-Добрич. Причината е, че повечето лични лекари и доболнични специалисти са в летен отпуск. Само за едно денонощие миналия уикенд през отделението, в което денонощно дежурят два екипа от лекар и сестра, са преминали 72 възрастни и 36 деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право