Пиян, дрогиран и без книжка зад волана, скочи да бие катаджии

Пияният, дрогиран и неправоспособен шофьор, който спира товарни автомобили и налита да бие шофьорите им в Исперих, е с мярка „Задържане под стража”, наложена от Районния съд.

Това съобщиха от Апелативна прокуратурата във Варна в понеделник, след като районната в Исперих внесе искане за постоянното задържане на нарушителя който оказал и съпротива на полицаите.

Както „Труд” съобщи, 39-годишният Емил С. вилня в петък следобед заедно със свой приятел, който возел в колата си. След 12-часов запой мъжът се качил в автомобила си „Ауди” и последователно, на две различни улици в кратък интервал от време, препречил пътя на две товарни превозни средства. Принудил водачите им да спрат и налетял да ги бие.

При второто нападение пристигнали катаджии, но хулиганстващия отказал да се подчини. Започнал да ги псува, заплашвал ги и им крещял.

Пробата за алкохол на Емил показала 2,52 промила. Тестът за наркотици пък отчел наличие на амфетамин. Освен това мъжът бил неправоспособен.

След полицейското задържане и прокуратурата го оставила в ареста за  72 часа, а след това съдът постановил мъжът да остане зад решетките. Той е привлечен като обвиняем по четири обвинения, уточняват от прокуратурата във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право