Пиян зад волана с 3,73 промила алкохол установи полицията

Друг пиян шофьор катастрофирал в Павликенско

Двама водачи, употребили алкохол, единият от които е допуснал и пътно произшествие са установени във Великотърновска област. В 22,18 часа в понеделник на тел. 112 е получен сигнал за катастрофа на пътя между селата Мусина и Михалци. На мястото незабавно е бил изпратен екип на РУ – Павликени. От извършените действия по разследването е установено, че лек автомобил "Киа Соренто", управляван от 56-годишен руски гражданин, постоянно пребиваващ в с. Мусина, се е блъснал в крайпътен скат.

Пострадали няма. Нанесени са материални щети по автомобила. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,28 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

Същият ден в 15,20 ч. в горнооряховското село Драганово е извършена проверка на лек автомобил "Фолксваген Поло", управляван от 61-годишен мъж от Горна Оряховица. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 3,73 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. По двата случая са образувани бързи производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право