Пиян и дрогиран шофьор помете 6 тийнейджърки, едва не ги уби

Снимка: Архив

Друг пиян водач се разследва от прокуратурата за инцидент с АТВ

Пиян и дрогиран столичанин е седнал зад волана в критично състояние и загубвайки управление на колата си, едва не е убил шест момичета. Инцидентът е станал в курорта Китен. Като по чудо се е разминало без жертви.

Момичетата, дошли като туристки на морето не са сериозно наранени, но са настанени в болница, съобщиха от полицията. Шофьорът - Даниел С. е от София, на 31 години. Задържан е след инцидента. Той е с девет години стаж на пътя, управлявал е БМВ 320. На свечеряване, на ул. „Корал“ в курорта, при десен завой, връхлетял върху движещите се по тротоара момичета.

Пострадалите са 17-годишната Я.Л от Лом е с фрактура на шийния прешлен, връстничките й Г.Г. и Н.К. са откарани в МБАЛ „Бургасмед“ с травматичен шок, 18-годишната Е.Г., приятелката й С.Я. (18-годишна) и сестра й – В.Я - 15-годишна, са прегледани на място и освободени за домашно лечение.

Пристигналите на място полицаи установили, че двата дрегера – за алкохол и за наркотици, отчели положителна проба.

Даниел С. е задържан за срок от 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

Прокуратурата в Царево съобщи в сряда, че провежда разследване заради пътния инцидент в землището на село Резово, на плажа Силистар. При управление на моторно превозно средство – АТВ, шофьорът- Атанас Х., нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на малолетно момче, което е паднало от превозното средство и е прието с контузии в болницата. По случая е назначена авто-техническа експертиза, както и повторни огледи на местопроизшествието. Извършват се и разпити на свидетели, информираха магистратите.

На всичко отгоре шофиращият АТВ- то бил пиян и след инцидента заразял детето, паднало на земята. Наложило се полицаите от РУП в Царево да закарат детето в болницата и да издирват водача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право