Пиян и надрусан гърмя с пистолет в Плевен посред бял ден

Вчера, към 10.30 часа, полицаи са се отзовали на сигнал за стрелба в ж. к. „Дружба“ в Плевен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Силният гърмеж в междублоково пространство накарал плевенчани да подадат сигнал чрез телефон 112. Незабавно изпратените служители на реда установили, че няма пострадали. При разпит на очевидци и свидетели изяснили, че мъж е възпроизвел изстрели във въздуха с оръжие и след това се е оттеглил с лек автомобил.

В резултат на бързите действия колата била засечена на паркинг в квартала и установена самоличността на нарушителя – 27-годишен от Кнежа, който до пристигането на полицейския патрул възпроизвел още няколко изстрела във въздуха. Оръжието - газов пистолет кал. 9 мм, закупен от оръжеен магазин в Плевен същия ден сутринта, е иззето и предстоят експертизи.

27-годишният е тестван за алкохол и наркотици, пробата отчела положителен резултат за употреба на спиртни напитки.

Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. За случая е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен.

Продължава работата в рамките на образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 1 и чл. 343 „б“, ал.1 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право