Пиян катастрофира и се скри в гората

Снимка: Архив

Издаде го колоездач

Пиян шуменец катастрофира край село Новосел, заряза колата си и се скри в гората. За лош късмет на 43-годишния Д.Д. по това време към 16,30 часа в четвъртък по трасето, което не се използвало много, минал колоездач. Той забелязал, че колата се е ударила в бетонно съоръжение под мост и от гражданска съвест подал сигнал до органите на реда. Помислил, че возилото "Нисан Примера" може да е откраднато, блъснато и изоставено.

На мястото веднага пристигнали полицаи, които при оглед установили кръв по волана, подозрително зеел отворен и шофьорският прозорец. Проверили в спешна помощ, но никой не бил търсил съдействие от медиците. При внимателен обход в близката гора открили шофьора усмихнат до уши.

"Гледах ви, чаках да си заминете. Пил съм", признал шуменецът. Тестът с дрегер отчел достойните 1,93 промила алкохол в издишания въздух. Шофьорът се заинатил и не искал да даде кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен и срещу него е образувано бързо производство, съобщават от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право