Пиян мъж намушка друг в приюта на отец Иван, свещеникът също е пострадал

Пиян мъж намушка друг в приюта на oтец Иван. След скандал нападателят се е нахвълил върху друг мъж, който работи и помага в приюта.

Около 15.10 часа в четвъртък на тел. 112 бил подаден сигнал за мъж, предизвикал скандал в приюта в с. Нови хан, където пребивавала майката на сина му заедно с детето, съобщават от МВР.

На място незабавно са изпратени служители на РУ-Елин Пелин, които установили, че под въздействието на алкохол и наркотични вещества, 26-годишният е нанесъл лека порезна рана в областта на плешката на работещ в приюта мъж, който се е опитал да го отпрати.

Лека порезна рана по ухото е получил и отец Иван, който също се притекъл на помощ.

Извършителят е криминално проявен. Той е опитал да избяга, но е задържан за 24 часа.

Образувано е досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават и към момента.

"За щастие ми е наранено ухото, но щеше да стане нещо по-страшно", разказа отец Иван пред "Блиц".

"Става въпрос за наркоман, той е баща на едно от децата, които са при нас. Преди време също беше в приюта, но го изгонихме, защото тормозеше останалите, дрогираше се. Сега дойде да си взима детето, не го видях, че има нож. Наръга първо един от моите в гърба. Тръгвам да го хвана и той замахва с ножа към врата ми, в този момент се спънах в расото, тръгнах да падам и той успя да ме одраска само по ухото, разряза го, но иначе щеше да ме заколи", разкрива подробности около драматичното събитие отец Иван.

Той разказа още, че на място веднага са пристигнали три полицейски автомобила, ченгетата са успели да заловят агресивния наркоман и са го повалили на земята с белезници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България