Пиян мъж нападна лекарка в монтанско село, пращат го на съд

Снимка: Архив

Пиян мъж нахул в здравната служба в монтанско село, нахвърлил се срещу общопрактикуващата лекарка и счупил един от апаратите. На нападателя е съставен акт и ще бъде изправен на съд за хулиганство, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Поредната агресия срещу медици се е разиграла във вторник към 13,00 часа в лекарския кабинет в село Лехчево, община Бойчиновци. След запой още от сутринта 37-годишният Любен Г. с почувствал зле, отишъл в медицинската служба и поискал да бъде прегледан, тъй като според него имал проблеми със сърцето.

Още от вратата обаче мъжът започнал да се държи агресивно, разкрещял се на лекарката В. Давидова и посегнал към нея. При опита на докторката все пак да го прегледа, гуляйджията я ударил по ръката, тя изпуснала слушалките от апарата за кръвно налягане и те се счупили.

Буйствата на пациента сериозно изплашили лекарката и двете помощнички в кабинета й и на помощ им се притекла охраната на близкото училище. По-късно пристигнали и служители на МВР, които съставили акт на мъжа по Указа за борба с дребното хулиганство. „Лекарката ни е много добра. Грижи се за хората в село и в съседните села. Не заслужава такова отношение. Любен е безработен и когато е трезвен е кротък, но напие ли се, побеснява!”, коментираха местни хора. Бабаитът ще бъде изправен на съд, където го грозят до 15 денонощия арест или глоба от 10 до 200 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право