Пиян направи неуспешен опит за нов рекорд на блъснати паркирани коли в Пловдив

Снимка: Архив

26-годишен шофьор от Пловдив направи във вторник през нощта неуспешен опит да подобри градския рекорд по най-много блъснати паркирани коли, след като със своя лек автомобил „Ауди” нанесе материални щети на четири МПС на улица „Съединение” в жк „Тракия”. Градският рекорд на Пловдив бе поставен през миналата седмица отново в район „Тракия” от друг пиян джигит зад волана, който помля 5 паркирани автомобила.

При отработване на катастрофата с материални щети от 12 септември служителите тествали 26-годишния пловдивчанин с дрегер и резултатът показал наличието на 1,51 промила алкохол. Той избягал от местопроизшествието и бил открит в дома си в блок 8 в жк „Тракия”, където се прибрал с аудито си на джанти, тъй като гумите му изпопадали някъде по пътя след катастрофата.

Собственикът на аудито се опитал да представи пред полицаите от Пето РУ на МВР-Пловдив своя спътник в колата за шофьор по време на инцидента, но лъжата му бързо била разкрита от разследващите случая служители на реда по раните на главите на двамата пострадали и размера на счупените участъци по предното обзорно стъкло. 26-годишният пиян шофьор твърдял пред полицаите, че е изпил само 4 бири, но резултатите от дрегера показали, че лъже и за количеството на погълнатия алкохол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България